Una verdad incómoda (An Inconvenient Truth) és un documental sobre els efectes devastadors del canvi climàtic. L’exvicepresident nord-americà Al Gore ens mostra en aquest treball un contundent i preocupant retrat de la situació del planeta, amenaçat per l’escalfament global provocat per les emissions de CO2 per part de l’acció de l’home.

Reig Fundació patrocinà el passi d’aquest documental durant el mes de febrer del 2007, amb l’objectiu d’oferir als visitants i als ciutadans d’Andorra la possibilitat de visionar-lo i contribuir a que tots prenguem consciència de la gravetat de la situació.

Gore, professor de periodisme, es va dedicar a treballar sobre l’ecologia. Molt crític amb el govern i la política de Bush a l’Iraq, es va presentar a les primàries demòcrates el 2004. L’any 2005 va crear la cadena de televisió Current TV i l’estiu del 2006 la pel·lícula documental sobre l’escalfament global i el canvi climàtic An Inconvenient Truth, que va aconseguir molt d’èxit.

An Inconvenient Truth ens vol dir que no podem continuar veient l’escalfament global del planeta com un tema únicament polític, sinó que ho hem de veure com el més gran repte moral de la nostra civilització.